Nieuwe teksten

Ben jij op zoek naar een tekstschrijver, maar wil je eerst zeker weten dat ik jou de kwaliteit kan bieden die je zoekt? Dat begrijp ik heel goed en daarom heb ik hier een aantal van mijn artikelen voor je verzameld. Ik schrijf zowel formele als meer spontane teksten en van beide zijn hier dan ook voorbeelden te vinden.

Ik ben blij met je artikel! Je houdt het lekker compact, helder en to the point.
Ann-Marie Ruijter
Bedrijfspsycholoog

Voor de Kanttekening schreef ik onder andere een artikel over adoptie. Mijn stijl qua schrijven is hier formeel omdat het om een krant gaat met een specifieke doelgroep. In deze tekst interviewde ik drie vrouwen met allemaal een andere ervaring tijdens en na hun adoptie:

Voor de online omgeving van De Kanttekening schrijf ik ook zo nu en dan een artikel. Voor dit blog sprak ik met drie vrouwen over geloof en spiritualiteit.

Traditionele vormen van religie zijn op hun retour. ‘Voor het eerst rekent een meerderheid van de Nederlandse bevolking zich niet tot een religieuze groepering’, schreef het CBS in 2017. 51 procent van de Nederlanders noemde zich dat jaar niet-religieus. In 2012 was dit nog 46 procent. Maar maakt dit mensen ook echt a-religieuzer? Dat ligt genuanceerder. Onderzoek onder leiding van VU-hoogleraar André van der Braak toont aan dat een kwart van de mensen een ‘vloeibare religieuze identiteit’ heeft aangenomen. Zij halen hun inspiratie uit verschillende religieuze tradities.

Lees verder…


Ik schreef tientallen artikelen voor Belle, het meidenmagazine van Huis van Belle. De toon van deze teksten is, ondanks de soms wat zwaardere onderwerpen, luchtig omdat dat dat past bij de doelgroep. Dit is een voorbeeld van zo’n artikel:

Online ben ik ook actief. Zo schrijf ik maandelijks een blog voor Vriendinnenonline met verschillende thema’s en dit is daar één van. Naar aanleiding van jouw wensen kan ik over elk onderwerp een tekst schrijven.

1. Wees kritisch

Veel mensen hebben niet door dat social media invloed op ze heeft. Het is waar dat steeds meer verschillende mensen opstaan tegen het ‘standaard beautybeeld’ en daarmee ook beelden laten zien die niet lijken op het beeld dat de media aan ons opdringt. Toch zijn er nog altijd veel meer mensen die wél trouw dat opgelegde beeld volgen.

Vraag je je af hoe jij hier (on)bewust over denkt? Het beste kun je dit ontdekken door bewust wat van die plaatjes op te zoeken die niet helemaal in ‘het perfecte plaatje’ passen. Wat zegt jouw gevoel? Zie je mooie plaatjes of voelt het ergens toch een beetje ongemakkelijk? Als dit het geval is, vraag je dan af: hoe komt dat?

Ik schrijf niet alleen, ik ben ook breder inzetbaar. Zo stond ik aan het hoofd van het Belle Zomerboek. Hét vakantieboek voor tienermeiden die fan zijn van Huis van Belle en het tijdschrift Belle waar ik eerder op deze pagina al een artikel van liet zien. Hier stuurde ik alle redacteuren aan en ik zorgde ervoor dat het hele project op rolletjes liep. Ook was ik hoofdredacteur van VOLT, een op aanvraag eenmalig uitgegeven lokaal magazine.

Naast het schrijven van teksten heb ik dus zeker ervaring met grotere projecten. Ik weet alles over het aanspreken van verschillende doelgroepen en hoe je zoiets het best kunt organiseren. 
Neem dus ook zeker contact op als je naar meer op zoek bent dan alleen tekst! We bekijken dan samen hoe ik je verder kan helpen.